Sollicitatiegesprek

Werkgever:
Ter afsluiting van dit gesprek voor de functie van Sales Consultant, nog een vraag die mij te binnen schiet. Kun jij goed werken onder drukke omstandigheden?

Sollicitant:
Dat hangt er vanaf wat de drukke omstandigheden inhouden en natuurlijk wat voor taak ik moet uitvoeren.

Werkgever:
Met drukte bedoel ik veel omgevingsgeluid van collega’s aan de telefoon of in gesprek met elkaar. Behoorlijk wat geroezemoes zullen we maar zeggen, gezellige bedrijvigheid.

Sollicitant:
In zo’n omgeving kan ik mij niet concentreren. Ik zou mijn kerntaak van uitgaande verkoop telefoongesprekken liever uitvoeren op een rustige plek.

Werkgever:
Ja maar dat gaat niet, zo is de werkplek, we hebben geen ander.

Sollicitant:
Ik denk dat niemand zich echt kan concentreren in zo’n omgeving. De een kan zich misschien iets beter afsluiten dan de ander, maar feit blijft dat voor concentratie of focus- werk een plek nodig is om je te kunnen concentreren of focussen. Een drukke omgeving werkt niet

Werkgever:
Dat vind ik een enigszins bijdehand antwoord. Hier werken vele mensen, wij  hebben niemand horen klagen en 90% haalt hun targets dus ik ben het niet eens met jouw statement.

Sollicitant:
Dan is er mijns inziens iets mis hier. Het kan naar mijn idee twee dingen betekenen:
– Of niemand heeft concentratiewerk te doen.  
– Of er heerst onder medewerkers een cultuur van angst om mede te delen dat omgevingsherrie niet bijdraagt in effectief werken.

Werkgever:
Wát zeg je! Je snapt dat ik je niet kan aannemen voor deze functie. Jammer en succes met je verdere zoektocht.

Sollicitant:
Bedankt.

workplace