Bijna kwart Nederlandse werknemers ontevreden over hun werkplek – onderzoek door @integron

Uit het onderzoek ‘Facility beleving in Nederland 2012’ van Integron blijkt dat werkgevers  te weinig doen om het nieuwe werken door te voeren:

– Bij 25% van de bedrijven is organisatiecultuur belemmering voor het nieuwe werken

– 12% werknemers niet ‘happy’ door te weinig licht en te weinig frisse lucht

– 11% werknemers ‘veroordeelt’ sfeerloze werkomgeving

Het nieuwe werken (HNW) wordt nog lang niet overal toegepast in Nederlandse organisaties. En waar dat wel gebeurt, is een bijna een kwart (24%) van de werknemers ontevreden over de inrichting van hun flexibele werkomgeving. Zij kunnen zowel op locatie als thuis niet werken, zoals ze dat zouden wensen, omdat hun werkgever daarin onvoldoende faciliteert. Bij bijna 25% van de organisaties is de organisatiecultuur een belemmering voor het succesvol doorvoeren van het nieuwe werken.

Het nieuwe werken is een van de ontwikkelingen binnen het facilitair werkveld dat in het onderzoek onder de loep is genomen. Naast ontwikkelingen als het nieuwe werken en MVO kwam, zoals in voorgaande onderzoeken, het zorgen voor een goede werkplek aan bod. Zo blijft het creëren van een fijn werkklimaat (voldoende licht, warmte, luchtkwaliteit) in bedrijven een punt van zorg. 12% van de werknemers is (nog steeds) niet ‘happy’ over het werkklimaat. Daarnaast voelt 11% van de werknemers zich niet prettig op hun werkplek doordat hun werkgever onvoldoende zorgt voor een sfeerrijke omgeving.

Zie het originele en volledige artikel op de website van Integron.

1